pondělí 26. srpna 2013

Jednoduchá rostlinná strava

Jeee, já už se tak těším na svoje snídaňové kašičky, zdravé domácí koláče, dortíky, proteinové tyčinky a snídaňové musli! Jarní závitky, ovesnou pizzu, pomazánky a sendviče!!! A taky vínečko - sem tam :-)
Ne že bych neměla ráda rýži, tofu a batáty, ale přece jen denodenně...
Je fakt, že díky dietě jsem se naučila jíst hodně jednoduše a čistě. Myslím, že i po závodech se už nevrátím k té úplně původní stravě - budu jíst jednodušeji. Sem tam něco zdravého upeču nebo o víkendu připravím nějakou specialitku, ale budu se pořád držet nezpracovaných celistvých rostlinných potravin. Když o tom teď tak přemýšlím, přinesla mi tahle změna hodně vedlejších benefitů, kromě výsledků ve fitness.
- lepší trávení
- méně času stráveného: přípravou jídel, sháněním ingrediencí, vymýšlením jídel, receptů a kombinací
- více času na rodinu, sport, Veganzu a další aktivty (třeba teď jsem napsala knížku ;-))
- pocit svobody - nemusím vše tak dopředu plánovat a organizovat, protože jsem schopná více improvizovat. Když není čas nebo nálada, smíchám rýži s čočkou a brokolicí a mám oběd hotový. Když si nestíhám připravit jídlo do práce, koupím si v sámošce rajče, kostku tofu a plechovku konzervy hrášek, kukuřice, paprika - a taky se najím ;-)
Jíme proto, aby jsme žili. Nežijeme proto, aby jsme jedli.
Snad mi tahle obhajoba aspoň na ty 4 týdny pomůže překonat chutě :-)

čtvrtek 22. srpna 2013

Už jde do tuhýho!

Už to teda není žádná sranda, to vám teda povím. Hlad ještě celkem zvládám, ale jsem nervní, spím jak špalek, ráno se občas nemůžu vůbec probrat a to cvičení je teda opravdu o velkém přemáhání a hecování. A taky mi to moc nepálí. Jsem zabržděná v myšlení a soustředění.
Při ranním kardiu dodělávám z posledního. Chodím pořád na lačno a co nejvíc teď zařazuji tu intervalovku - 1min. sprint + 1 min. rychlá chůze. Ale bohužel té první minutě se teď už stěží dá říkat sprint :-D Taky mě bolí žaludek z hladu. Je to síla, jak to tělo se opravdu snaží ušetřit každou kalorii a gram tuku. Já mu to ale neusnadním :-) No a ty tréninky... Ať se snažím sebevíc, jsem slabá jako mouchu. Dávám teď tak o třetinu menší váhy než před několika týdny.
Ale nebudu si pořád jen stěžovat, na druhou stranu už se klubou výsledky :-) Doufám, že ze mě bude mít trenérka radost, až se vrátí z Egypta. Už se to začíná celkem rýsovat. A ty výsledky mě ženou vpřed a nedovolí mi polevit! Já jsem BOJOVNICE! A i když občas fňukám a nejradši bych šla vybílit cukrárnu, moje vůle a odhodlání je pořád silnější ;-)
Bez názvu-2
Zajímavé také je, jak se by zbystřila chuť a čich. Cokoliv sladkého cítím i přes pancířovou zeď a všechno i úplně obyčejné jídlo chutná jako špičková specialita z pětihvězdičkové restaurace. Třeba grepy, po kterých jsem se dřív ošklíbala, my teď připadají sladké jako lízátko. Je to zajímavé.
Dneska zařadím i pár novinek, i když se netýkají úplně fitness přípravky, ale dělají mi radost. Můj táta je už na rostlinné stravě asi 3 měsíc. Co jsem se přestěhovala do Plzně, tak jsem na něj asi měla větší vliv, doporučila jsem mu pár dokumentů a ukázala mu kouzla veganské kuchyně. Protože také řeší zdraví, dal na mě a pustil se do toho. Říká, že se teď cítí skvěle a maso mu nechybí. Ukázala jsem mu různé potraviny, jak připravovat jídla a každou neděli k nám chodí na oběd. Mám z toho radost. No a světe div se, před 10 dny začala i mamina s přítelem. A to že byli těžcí omáčkáři, bůčkáři a knedlíkáři. Zatím tedy jen vyřadili maso a přidali čerstvé ovoce a zeleninu, ale i tak každý krok se počítá. Oba mají už různé zdravotní neduhy, takže jim to už taky začalo asi vrtat hlavou. Nakoupila jsem jim teď nějaké tofu, tempehy, pomazánky, ďobáčky a tak. Takové ty rostlinné prasárničky do přechodu. Je to super, když vidím, že mám na své okolí takový vliv. Přitom já to nikomu nevnucuji, jen jsem asi dobrý vzor :-)
Jen dnes na návštěvě u mámy jsem byla na prášky. Zrovna když jsem přišla, tak dopékala v troubě obrovský plech švestkového koláče s mákem >:-( Všechny moje smysly z toho měly poplach. Musela jsem tu návštěvu tedy předčasně zkrátit, jinak bych si musela vytrhat vlasy. Ale hned po soutěži si takový taky udělám! A sním ho celý na posezení :-D
A také si teď otvírám nový salón, který bude už jen můj. Je to tam krásné. Teď jsem si byla nakoupit nábytek a dekorace, zítra si přivezu ještě nějakou Ikeu a čekám už jen na lehátko. Už se na to těším :-)

neděle 18. srpna 2013

5 týdnů do soutěže

Ahoj holky a kluci (?),
Tak to pěkně utíká. Před chvilkou to bylo ještě několik měsíců a teď už jen pět týdnů. Ale forma jde ku předu. Opravdu teď ty výsledky jsou už vidět. Zvlášť nohy. Přijde mi, jako by po každém tréninku byly svalnatější a zaoblenější. Mám z toho radost. Takhle teď nějak vypadám:
Bez názvu-1  20130815_055115
Trenérka mi teď odjela na dovolenou, takže příští týden jsem odkázaná jen sama na sebe. Ale je to na druhou stranu dobře, protože jsem aspoň motivovaná se více snažit. Musím se pochválit, protože tréninky dodržuju přesně, nic nevynechávám, nezkracuju, nepřesouvám a i v dietě jsem vzorná. Je to už ale pěkný záhul. Ještě před pár týdny jsem si pochvalovala, jak to bez problémů zvládám, nemám hlad ani chutě a pořád dost energie. Teď už je dieta ale o dost přísnější, tréninky delší a intenzivnější. A je to znát. Občas se už i budím hlady, jsem slabá a unavená. S většími váhami mám taky problém. Ale na druhou stranu cítím, že to konečně začíná mít efekt, co se týče rýsování. Tělo konečně začalo jet na rezervy ;-)
Vlny mám teď:
0/50/100/250 už třetí kolo a čeká mě 0/50/50/250/0/100/50/300/0
Navíc jsem už vyřadila hodně potravin. Momentálně se můj jídelníček skládá z:
tofu natural, domácí seitan, fazole, čočka, batáty, rýže, proteiny, zelenina, ovoce - jablka, grepy, jahody, broskve
Toť vše. Vyřadila jsem všechna mléka, jogurty, lahůdkové droždí, ochucená tofu a kupovaný seitan, všechny obiloviny kromě rýže
Moje dietní bašty:
P1160993 P1170041 P1170089 P1170163 P1170173
P1170178 P1170181
Kardio teď jedu 3x 35 min. konstantní, 2x 30 minut intervalový a 1x 60 min. konstantní
Dneska jsem vstávala v 6 a šla jsem ven na intervalový trénink. Bylo to super. Pak jsem posnídala tofu tvaroh s trochou rýže a 1/2 broskve a šla jsem do fitka. Dala jsem si skvělý trénink nohou a břicha. Šla jsem do posilovny plná elánu a odhodlání si pořádně naložit. Chtěla jsem si nandat co nejvíc, protože mě doma čekaly čokoládky, co jsem si včera koupila :-) Dobrá motivace :-D
Leg-press - 3 x 15-20
Dřepy na multi-pressu - 3 x 15-20
Předkopávání - 3 x odkládaná série
X
Zakopávání - 3 x odkládaná série
Front dřepy s velkou činkou - 3 x 15 - 20
Mack dřepy s velkou činkou - 3 x 18
Vypady s jednoručkami - 3 x 30
X
Výpony na lýtka na stroji - 3 x 15
Zkracovačky na bosu - 3 x 25 s výdržemi 10kg kotoučPřítahy kolen na vertikální lavici - 3 x 15
Po tréninku a sprše jsem se cítila jako král :-) Ty dřepy to je jako droga! Měla jsem včera 0 a dneska 50, takže rezervy opravdu vyčerpané. Ale naplánovala jsem si na dnešek sladkou chvilku. Jako odměnu a nabuzení metabolismu. Zvláště po takovémhle tréninku jdou ty jednoduché cukry rovnou do svalů na regeneraci, takže mi i díky tomu zase hezky povyrostou. A díky vyčerpaným rezervám neměly ty čokoládky šanci jakkoli se uložit. A nepokoušejte se mi tuhle teorii vymluvit !!! Já tomu věřím, takže to tak prostě je :-) Ale nemyslete si, že se tahle krmím často. To je teď opravdu jeden chod 1x za 10-14 dní.
P1170210
Nikdy jsem na sladké nebyla, ale když jste na soutěžní dietě a makáte jak čert, tak se to rychle změní. Jak já jsem si to dnes užila!
A ještě k pózování... Když jsem byla před dvěma týdny v Chebu, tak už mi to šlo perfektně. Cítím se už v tom jistě a sestavu mám docela dobře nacvičenou. Takže už tam pojedu jen týden před soutěží a to doladíme i účes a líčení. Botky mám už objednané. Už se na to vážně začínám těšit. Nevím jestli je to ještě možné, ale baví mě to všechno čím dál víc!
Snad si najdu více času, abych sem napsala častěji. Jsem v jednom kole :-)

středa 7. srpna 2013

Trénink nohou

Jak jsem slíbila, můj aktuální trénink nohou. Tedy jeden z nich, pokaždé se to trochu mění, ale tohle je takový jeden klasický:
Předkopávání - odkládané série - 20kg12x, 15kg 8x, 10kg 8x (přibližně)
X
Dřepy s výskokem - 15x
X
Stolička s opěrou o stěnu - do selhání (cca 1 minuta)
to celé 3x
Leg-press - odkládaná série - 3x - 50kg18x, 25kg 10x
Zakopávání - odkládaná série - 20kg 4x, 15kg 6x - výdrž, 6x výdrž
- 15kg 6x - výdrž, 6x výdrž, 10kg 8x (2x)
Dřepy na multipressu - odkládaná série - 20kg (+základní váha) 30x, 10kg 15x
Výpady za chůze - 1x 20x
Roznožování na stroji - odkládaná série - celkem asi 100-120 op. 40-10kg
Zdvihy nohou na nakloněné lavici (na zadek) - 3x 25-30 opakování s výdržemi

To jsem se teď vyčerpala jen z toho psaní :-D

neděle 4. srpna 2013

Přípravka pořád v plném proudu

Cesta minulý víkend na Slovensko byla dosti strastiplná. Pařili jsme se v autě celý den, jen jednou jsme se zastavili v Brně na koupališti, trochu se osvěžit. Ale stálo to za to. Paní byla moc milá a dala mi na výběr a vyzkoušení mnoho krásných plavek. Až mi oči přecházely, když jsem viděla všechny ty krásné látky, kamínky a cinkrlárka :-) Nakonec jsem si vybrala stříbrné s růžovými a fuchsiovými kamínky. Opravdu nádherné. A mám k nim dokonce i náušnice a náramek. Jsem z nich nadšená.
P1050577 P1050578 P1050580
Včera jsem byla v Chebu zase trénovat pózování. Už mi to šlo o poznání lépe a také jsem se cítila jistější. Myslím že si to ještě párkrát zopakuju a bude to fajn. Příští sobotu jedu znova a to budeme trénovat ve dvou. Ještě s Alenou Burešovou, která se připravuje na MS. Tak jsem na to zvědavá :-)
Jídelníček zvládám exceletně. Teda před týdnem v neděli jsem si dala naposled odměňovací den (a pořádný:-)), ale teď jsem už zase vzorná. Pořád jedu 50/50/50/300, ale vyhovuje mi to. Nemám vůbec hlad ani chutě. Cítím se skvěle.
Cvičení také dodržuju pocitvě. Kardia i posilku. A taaaaak mě to baví :-) Dneska jdu sama nohy a břicho a pak nějaké kardio. To si dám taky buď ve fitku nebo nějaký outdoor jako brusle nebo kolo. Ještě uvidím podle nálady a situace.
Máme teď nový program na výpočet jídelníčku. Hned jsem si ho zamilovala, skvěle se v něm pracuje. Tohle je můj naplánovaný dnešek! 4. 8. 2013