pondělí 24. února 2014

Nová útočná strategie na tukové zásoby

V sobotu jsem si užila luxusní chaet (opět po dvou týdnech) včetně krásného sluníčkového dne s mým drahým. Válení v posteli, čučení na filmy, procházka v lese, večerní pohodička u vínka a opět filmový válecí maratón s tiramisu na peřině :-)

Ale od neděle jsem odstartovala válku proti tukům! Zde je moje nová strategie na následující dva týdny. Mezi lomítky je vždycky příjem na jeden den. Těhle pět dní budu točit dokola.

Sacharidy: 50/50/150/50/100g

Bílkoviny: 150/150/130/150/130g

Tuky: 35/35/15/35/10g

Zelenina: 800/800/600/800/600g

V průměru: 1282 kcal S - 80g, B - 142g, T - 26g (kalorie jsou celkem, živiny bez zeleniny)

+ Kardio: 5-6x 40-60 minut na lačno


Co vy, na čem teď frčíte? Hubnete, přibíráte, rýsujete, objemujete? Jak jste na tom? A taky jste tak závislí na nutriční matematice jako já? :-D

17 komentářů:

Radka řekl(a)...

Ahoj, zaplať pánbu nejsem závislá na počítánií a trvalo to roky než jsem se od toho oprastila, blokovalo mě to v dalším hubnutí a vím, že do smrti nechci se věnovat počítání živin na oběd, většinou se podívám a vím jakou to má přibližně hodnotu. Frčím na redukci už, byla jsem za nutričním specialistou a ten mi potvrdil to co jsem věděla a nepraktikovala, takže jsem uposlechla jeho rad a dělám na tom. Mám 2 měsíce na to zhubnout 9 kg. V trénincích pojedu už dvoufázově od března. Přeji ať ti to jde:-)

Anonymní řekl(a)...

Kati si si naordinovala riadne slusnu dietku... "nebojis" sa ist az na bazal v prijme? ...aby sa to potom nevypomstilo v mimosutaznom obdobi... Inak to by som celkom rada vidiet aj detailne potravinovo rozpisany jedlanicek s takymito hodnotami... Nuz ked si sa rozhodla, drzim paste aby ti to islo jak si len prajes! A inak neni si sama nutricnomaticky trhla :))))) to neboj! Mata

Tina řekl(a)...

No já si tedď konečně spočítala optimální příjem a světe div se, můžu jíst 1774kcal a pořád hubnout. Proč já se sakra několik měsíců trápím na max 1400?! :D bazál mám něco kolem 1400 tak snad to mám spočítaný dobře.. Teď se chci nějak zbavit zbytků tý hnusný pneumatiky kolem pasu :( Každopádně jsi pro mě vážně inspirace, v poslední době vařím převážně podle tvých receptů a chutnají i mé "nevegan" rodince! Tak ať se ti daří! :)

Kateřina Blažčíková řekl(a)...

Mě to ale baví a ani se toho zbavovat nehodlám :-) Tak taky držím palečky, ať ti to jde podle tvých představ a plánů ;-)

Kateřina Blažčíková řekl(a)...

Viď? No, Mati, já bych ráda papkala víc, ale moje tělo prostě odmítá hubnout. Takže jestli chci na jaře vypadat k světu a soutěžit, nemám na výběr. No a ty objemovky si už samozřejmě nebudu moc dovolovat. Budu se muset víc hlídat i v mimo sezóně. Ale mě to pak i jde udržovat při vyšší příjmu. Jen musím přitlačit, aby to šlo dolů. Ale naštěstí to teď zvládám dobře a ani mi nižší příjem nevadí ;-) Pochutnávám si a hlad moc nemívám. Chceš abych udělala nějaký článek s podrobnějším rozpisem toho mého současného jídelníčku?

Kateřina Blažčíková řekl(a)...

No tak to se určitě nemusíš bát přitlačit :-) Ono je to ale u každého individuální. Zrovna já jsem si teď ověřila, že čísla a teorie nejsou všechno. Záleží na metabolismu. Někomu stačí ubrat trošku a už hubne, já jsem třeba ten případ, že se musím omezit hodně a makat a jde to pomalinku. Zkoušej a uvidíš ;-) Jinak mám velikou radost, že ti můžu být inspirací a že se ti mé recepty líbí a chutnají :-)

Anonymní řekl(a)...

Ahoj, právě hubnu, ale jím 2500-3000 kcal denně. Nechápu jak můžeš přežít na 1282 kcal. To přece není ani bazál ne? Nezpomalíš si s tím metabolismus?

Anonymní řekl(a)...

To by bolo super taky clanok! Tesim sa ak to spises! :) Ja sa napr bojim uz ist do velmi nizkeho prijmu na dlhsiu dobu, vlnila by som o dost miernejsie... a pri malo sachroch mavam svalove krce... pri kazdodennom trenigu a v praci 8 hodin za PC, by mi mozog odchadzal... tak ja uz radsej nesilim, lebo som sa pred par rokmi po dost prepisknutej dietke hrabala z PPP :( Mata

Kateřina Blažčíková řekl(a)...

Tak jo, dám to nějak dohromady :-) Neboj, já to mám teď jen na dva týdny. Pak zase navýším. Já jsem před několika lety ještě na klasické stravě shazovala 17kg. A to jsem měla dlouhodobě příjem na 700-1000 kcal :-/ A byla jsem zdravá, nepřibrala jsem ani potom, když jsem navýšila postupně až na 1400-1600 kcal. Ale když potřebuju shazovat, tak mi to jinak nejde než pod bazálem :-( Jsem asi zakletá, ale opravdu je to tak. Mám teď ale zase víc těch bílkovin. Ty mě drží nad vodou ;-)

Kateřina Blažčíková řekl(a)...

Fííha! Tak to ti závidím, že hubneš na takovém příjmu :-) Taky bych chtěla mít takový metabolismus. Já teď lehce pod bazálem jsem. Kupodivu je mi dobře a ani nehladovým. Mám hodně bílkovin a zeleniny, takže jídla není málo. Jen je dietní. Cíleně si dívám jednou za dva týdny den, kdy jím, kolik se do mě vejde a všechno na co mám chuť, abych to pořádně nakopla a metabolismus se nezpomaloval ;-) A taky abych si udělala dobře samozřejmě :-)

Anonymní řekl(a)...

Som si skusala aj ja teda preratat papanicko na B150, S50, T30 a 800 zeleniny, som sa "bala" ze by som bola hladna, ale vyzera ze by to mohlo byt v pohode ...2 dni po sebe a potom navysit... asi to vyskusam... :) Este som sa chcela spytat, ty nepouzivas sojovy protein? Mata

Anonymní řekl(a)...

Jím jen správné kalorie- nejvíce ovoce, zeleninu a občas brambory nebo rýži. Dříve jsem taky hodně omezovala kalorie, držela půsty.. Tím jsem si akorát zpomalila metabolismus, a taky se mi občas stávalo že jsem se neudržela a přežrala se něčím nezdravým. Teď jím, kolik chci, nijak se neomezuju a jsem maximálně spokojená a vím, že takhle už můžu jíst celý život. Ale chápu, že ty potřebuješ zhubnout rychle kvůli soutěži. Jen se bojím, že tím, že jíš tak málo, také máš málo sacharidů se tvoje tělo šetří a bude si tu váhu držet zuby nehty, a váha dolů nepůjde a když ano tak na úkor zdraví..

Kateřina Blažčíková řekl(a)...

Víš, ono je to hlavně o tom, že si každý musí najít svoji cestu. Na čem se cítí dobře, co mu vyhovuje a co prospívá. Poznat svoje tělo a naslouchat mu. Je skvělé, že ty už tu svojí máš. Já už pomalu také přicházím na to, co moje tělo potřebuje. Jakmile jsem začala jíst víc sacharidů, zhoršilo se mi radikálně trávení a bylo mi pořád těžko. Neuměla jsem krotit chutě a byla jsem taková nervózní. Mě naopak dělají dobře bílkoviny a zelenina. Ale sacharidy jím samozřejmě taky, jen ne tolik jako předtím.

Předsoutěžní dieta je samozřejmě úplně o něčem jiném a nedá se srovnávat s běžným režimem. Já jsme začala s přípravou brzy, takže to není určitě tak, že bych potřebovala rychle zhubnout za každou cenu. Moje zdraví je pro na prvním místě. Ale mám už na sobě otestované, že pro mě to takhle funguje nejlépe. Když jsem snižovala příjem jen trochu a začala se hýbat nedělo se pořád nic. Musím to tělo trochu víc pozlobit, ale zase sem tam mu dopřeju, aby to nebyl žádný extrém a nezpomalil se mi metabolismus. Takže asi tak.

Kateřina Blažčíková řekl(a)...

Vyzkoušej a uvidíš, jak to na tebe bude reagovat a jak se budeš cítit ;-) Nene, sojový protein jsem ani nikdy neměla. Mám už sóju ve stravě ve formě tofu, tempehu a teď občas i sojových nudliček. Snažím se mít stavu co nejpestřejší a co nejpestřejší spektrum aminokyselin, takže proteiny beru z jiných zdrojů. Z rýže a hrachu. Chutnají mi a vyhovují ;-)

Anonymní řekl(a)...

Kati ako sa ti dari vlnkovat? :) Mata

Kateřina Blažčíková řekl(a)...

Mati, jde to! Tož sleduj nový příspěvek ;-)

Unknown řekl(a)...

Nepočítám, spíš bojuju s přejídaním ;) takže se snažím o nějaké to rozumné stravování :)

Okomentovat